Interesting OECD study of eGovernment 2.0

28 Feb 2008 | 7:24 pm | Autor: Roc Fages

Filed under: e-Government

Just netsearching I’ve got to a recent OECD study about Web 2.0 and eGovernment: ‘Participative Web and User-Created Content: Web 2.0, Wikis and Social Networking’

39428759ucc.JPG

In Development Gateway they say about it:
The Internet is becoming increasingly embedded in everyday life. Drawing on an expanding array of intelligent web services and applications, a growing number of people are creating, distributing and exploiting user-created content (UCC) and being part of the wider participative web. This study describes the rapid growth of UCC and its increasing role in worldwide communication, and draws out implications for policy. Questions addressed include: What is user-created content? What are its key drivers, its scope and different forms? What are the new value chains and business models? What are the extent and form of social, cultural and economic opportunities and impacts? What are the associated challenges? Is there a government role, and what form could it take?

Its about Web 2.0 concept, but I miss some succesfull examples of Web 2.0 usage in government experiences.

Empresa 2.0: dicen las grandes corporaciones…

15 Feb 2008 | 6:51 pm | Autor: Roc Fages

Filed under: Innovación

 

Tres frases interesantes de grandes empresas sobre la necesaria apuesta por el concepto 2.0:

Frase 1: El 75% de los directivos que respondieron a nuestra encuesta internacional quieren mantener o incrementar sus inversiones en tecnologías de la Web 2.0 (McKinsey, 2007)

Frase 2: La Web 2.0 ofrece muchas oportunidades de crecimiento para las empresas. Éstas tienen que pensar nuevas estrategias para aprovechar las capacidades de la red (Gartner, 2006)

Frase 3: El CEO de Procter&Gamble, con 9.000 trabajadores en el Departamento de I+D, decidió apostar por el concepto 2.0 y abrir el proceso de innovación a inputs externos de la empresa. Actualmente, más del 35% de las nuevas ideas de P&G provienen de fuera, y la productividad se ha disparado en un 60% (Todd Stephens, AT&T Corporation, 2007)

Catosfera: endavant i a reveure

13 Feb 2008 | 8:11 pm | Autor: Roc Fages

Filed under: e-Government

Bé, amics, aquí s’acaba la història. Vaig posar una opinió, s’ha generat un debat interessant amb els comentaris a aquest blog, però com que la cosa ha començat a anar cap a adjectius poc gratificants cap a la meva persona, i com que, realment, no vull gastar més temps en aquests temes si les formes no es mantenen, doncs aquí ho tanco.

Com dic a un comentari que he deixat a la resposta que m’ha fet en Poper al post anterior: ‘us ho dic molt sincerament, em sap molt de greu que us hageu pres tant a la valenta la meva opinió. Em sap molt de greu veure que si d’aquesta opinió es genera un debat, aquest es comenci a fer amb adjectius despectius o acusacions poc fonamentades. Sincerament us ho dic, em sap molt de greu. Crèia, pensava, que a Catalunya encara no havien arribat les formes poc ortodoxes dels debats que es fan a Espanya. Però, veig que si. A reveure.’

Sobre la Catosfera, espero que li vagi tot molt bé.

Fins aviat! 

Catosfera: Quin concepte?

2 Feb 2008 | 12:07 am | Autor: Roc Fages

Filed under: Otros

 

Abans de començar, anuncio que Localret ha començat a incorporar a la seva pàgina les píndoles de coneixement, unes exposicions curtes, concises i en flash sobre diferents aspectes que interessen a les administracions locals. La primera píndola va sobre la plataforma de contractacio pública online, PECAP. La idea original és del meu amic Daniel Clivillé, desenvolupada per Roser Salvat des de Lavinia, i coordinada per en Miquel Urmeneta des de Lavinia i per Borja Rius des de Localret. Jo hi he participat en part. Felicitats a tots!

 

 

          

Dit això, la meva reflexió sobre les passades Jornades de la Catosfera. Em van agradar. Va ser un bon moment per posar sobre la taula diferents aspectes vinculats amb els blogs. Com que ja se n’ha dit molt del tema, parlaré del debat sobre què és la Catosfera. Primer, vull deixar clara la meva idea de blog, gens prosaica: per mi, és la meva targeta professional, on parlo dels temes en què treballo  i, algunes vegades, opino sobre temes més generals no vinculats directament amb la feina.

A partir d’aquí, quin és el meu concepte de Catosfera? És l’agrupació de blogs fets des de Catalunya o per catalans fora de Catalunya. Per tant, per mi, si existeix un blog d’un marroquí del Raval escrit en àrab, forma part de la Catosfera. El blog del meu amic Oriol Vidal sobre les properes eleccions dels Estats Units, escrits des de Phoenix en català, forma part de la Catosfera.

Aquest concepte, es pot materialitzar en una pàgina que els agrupi? Crec que sí. Pot ser una forma de mostrar la riquesa de Catalunya al món.

Quin concepte va predominar durant les Jornades? Que la Catosfera són els blogs escrits en català. Possiblement així va sortir originalment la idea, i és molt  normal que els creadors vulguin mantenir-la. també és perfectament comprensible que el següent pas sigui crear un espai, un agregador, on es puguin trobar tots els blogs escrits en català.

Llavors, al meu concepte potser caldria atorgar-li un altre nom. Per exemple Catalunyablogs. I, és clar, el següent pas podria ser crear una pàgina amb tots els blogs  fets des de Catalunya o per catalans fora de Catalunya: Catalunyablogs.net, perquè el .cat no es podria utilitzar, ja que hi hauria blogs no escrits en català.

Ara bé, intueixo que si conviuen Catosfera.cat i Catalunyablogs.net es crearà el debat de sempre. Ja m’imagino alguna frase com "Catalunyablogs.net és un altre atac frontal per treure del mapa virtual la idea de Catalunya com a nació amb llengua pròpia".

Buffff…aquestes coses, a mí, comencen a aburrir-me molt. Treballem per la llengua, treballem pel país, per la Catosfera.cat, però no perdem més temps en discutir i discutir i discutir sobre la mateixa cosa sempre. Perquè, llavors, deixem de destinar esforços en obrir-nos al món.

P.D.: Per cert, tinc un conegut nacionalista català que voldria fer un blog en anglès per donar a conèixer la seva visió del país internacionalment. On el situem? A Catosfera.cat o a Catalunyablogs.net? 

tags technorati : Catosfera Blogs Blocs català Catalunya llengua nacionalisme